header
Selamat Datang ke Portal OSC 3.0. Kini, permohonan OSC sepanjang masa dengan OSC Online.
 

Pengumuman
Portal OSC ini telah dilancarkan oleh Y.Bhg. Tan Sri KSN pada 15 Januari 2008 sempena Seminar Penilaian Keberkesanan Pelaksanaan Inisiatif Baru Mempertingkatkan Sistem Penyampaian Perkhidmatan Kerajaan di Dewan A, PICC, Putrajaya.
Carian dan Semak
Pemohon kini boleh menyemak status permohonan masing-masing. Sila klik Carian dan masukkan No. Rujukan atau Nama Projek serta Negeri memohon.
[Carian/Semak]
Username & Password

Semua pegawai OSC di PBT yang telah bersedia untuk menggunakan portal ini boleh mendapatkan username & password masing2 dari pegawai JKT. Sila klik pada Maklumat/ Info -> Bantuan/Helpdesk atau klik pada link di bawah.


[link]Portal OSC
Mula dibangunkan pada 17 Sept.2007 oleh Bahagian ICT, JKT dan digunakan sejak 15 Okt. 2007.
Selamat Datang ke Portal OSC versi 3

HARI TERBUKA MAJLIS DAERAH SIMPANG RENGGAM 2017
 
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
 
Untuk makluman tuan/puan, pentadbiran Majlis Daerah Simpang Renggam akan mengadakan Hari Terbuka Majlis Daerah Simpang Renggam 2017 pada 31 Mac 2017 sehingga 1 April 2017 di Dataran IKS Simpang Renggam, Johor.
 
 

 Pemakluman Perlanjutan Perkhidmatan Contract For Service Di KPKT Tahun 2017

Untuk makluman bahawa Penyambungan Pelantikan Contract For Service Bagi Pegawai Skim Perkhidmatan Singkat Di Bawah Pakej Ransangan Ekonomi Kedua, Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan Tahun 2017 telah dilanjutkan tempoh 1 tahun lagi sehingga 31 Disember 2017 berdasarkan keperluan perkhidmatan, pegawai mencapai prestasi yang ditetapkan dan diperakukan oleh Ketua Jabatan. Harap maklum.

[Surat]PINDAAN TARIKH - PROGRAM ROADSHOW PELAN TINDAKAN ORANG KURANG UPAYA (OKU) 2016 - 2022 ANJURAN JKM

[Jadual]  [Senarai Peserta

[Borang Pengesahan Kehadiran Zon Tengah]  [Borang Pengesahan Kehadiran Zon Utara]Semakan di Mobile
Pemohon kini boleh menyemak kedudukan permohonan di telefon bimbit masing-masing melalui Web Mobile JKT. Sila taip url http://jkt.kpkt.gov.my di web telefon anda.


Semakan Status Permohonan

Pemohon boleh menyemak kedudukan permohonan dengan menggunakan nombor rujukan permohonan yang diperolehi dari kaunter OSC semasa permohonan didaftarkan. Pemohon juga digalakkan berurusan sendiri dengan Jabatan/Agensi Teknikal yang masih belum memberikan ulasan teknikal dalam masa 14 hari bagi kawasan pemajuan yang ada Rancangan Tempatan, manakala 40 hari bagi yang tiada Rancangan Tempatan.Pengunjung sejak 17/09/2007 : Lihat Statistik Pengunjung
* * * Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox atau Google Chrome serta resolusi melebihi 1024 x 768 pixel * * *
Terbit sejak 25 Okt. 2007 - Kemas kini pada 26 Mac 2014 : Rekabentuk & Hakcipta Terpelihara © Bahagian ICT/JKT/KPKT